Nieuws van Burgerzonnepark Tichelrijt 3

Lees hier ons laatste Nieuws

Anton Euren

Energie Dongen Samen Duurzaam

Mede-initiatiefnemer Burgerzonnepark Tichelrijt – bestuurslid

Burgerzonnepark Tichelrijt wordt gerealiseerd door de Brabantse Ontwikkeling Maatschappij. Samen met Gemeente en Energie Dongen Samen Duurzaam. Tichelrijt 3 was oorspronkelijk bedoeld als bedrijventerrein maar daar wordt nu met zorg en aandacht voor mens, dier en milieu het zonnepark aangelegd. Op dit BurgerZonnepark komen 30.000 zonnepanelen. Hiervoor zijn drie zaken voor mij persoonlijk belangrijk: Op de eerste plaats moeten we zoveel mogelijk gebruik maken van groene duurzame energie. Hiermee verminderen we de uitstoot van CO2. Want dit is belangrijk voor de toekomst van onszelf, onze kinderen en onze kleinkinderen. Ten tweede kunnen we als inwoners – jong en oud – samen met de ondernemers zorgen voor het verduurzamen van de gemeente Dongen. Door te investeren in het Burgerzonnepark Tichelrijt – door het kopen van Ticheldelen- behalen we ook nog eens een leuk rendement. In Dongen doen we dingen samen. Daar doe ik het voor! U toch ook?